tag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post5909651475174868370..comments2024-01-17T13:10:00.810+01:00Comments on Chatka wiedźmy: Ciasto Podwójnie CukinioweWiedźmahttp://www.blogger.com/profile/13681251204630834727noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post-81200185446254445062011-08-21T08:36:24.572+02:002011-08-21T08:36:24.572+02:00złodziejkoprzysmaków, ależ oczywiście! Żyjemy tera...złodziejkoprzysmaków, ależ oczywiście! Żyjemy teraz w tak małym dzięki internetowi świecie, że tylko ślepy i głuchy mógłby pomijać zdobycze innych kultur. I to jest bardzo, bardzo fajne, dopóki nie zapomina się o własnych korzeniach. Po prostu kuchnia polska jest dla nas jak elementarz. Żeby nauczyć sie czytać, trzeba najpierw poznać alfabet. Żeby zacząć eksperymentować z kuchnią francuską lub włoską, trzeba najpierw poczuć własne smaki, od podszewki nauczyć sie tego, co dobre od Mam i Babć. Jak z malarstwem. nawet najlepsi malarze współcześni muszą najpierw poznać warsztat i nauczyć się malować realistyczne portrety :) Cudownie się z Tobą rozmawia!Wiedźmahttps://www.blogger.com/profile/13681251204630834727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post-40257958119777307432011-08-20T23:16:32.520+02:002011-08-20T23:16:32.520+02:00Żadna kuchnia ani włoska, ani francuska w Polsce n...Żadna kuchnia ani włoska, ani francuska w Polsce nie będzie taka jak tam. Z różnych względów. Co do polskiej kuchni zgodzę się z tobą, ale nie jestem też przeciwna wypróbowywania innych smaków- wiadomo, że nie będą takie jak oryginały, ale jeżeli nam smakują to dlaczego nie?:)<br />Pozdrawiam:)złodziejka przysmakówhttps://www.blogger.com/profile/06835765594632388629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post-67222840061406258962011-08-20T15:56:18.306+02:002011-08-20T15:56:18.306+02:00Dzięki, kasu :) Chantel, cieszę się, że udało mi s...Dzięki, kasu :) Chantel, cieszę się, że udało mi się czymś Ciebie zaskoczyć :)<br /><br />złodziejkoprzysmaków, upatruje w Tobie pokrewnej duszy! Z tymi polskimi kucharzami bywa różnie, ale ja obstaje przy teorii, że w Polsce kuchnia włoska zawsze będzie tylko pseudowłoska. Za to takiej polskiej jak u nas, nie ma nigdzie na świecie i to z niej właśnie powinniśmy być dumni :) Bo to ona została stworzona tutaj, z tego co tutaj najlepsze. Nie można być dobrym kucharzem, jeśli nie pamięta sie kuchni Mamy i Babci. <br /><br />Pozdrawiam<br /><br />serdecznie!Wiedźmahttps://www.blogger.com/profile/13681251204630834727noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post-22186048909614821132011-08-19T20:13:44.053+02:002011-08-19T20:13:44.053+02:00Ciasta z cukinią są rzeczywiście bardzo dobre, a j...Ciasta z cukinią są rzeczywiście bardzo dobre, a jeszcze w takim "podwójnym" wydaniu:)Również nie rozumiem fenomenu zagranicznych autorów książek kulinarnych - tym bardziej, że mamy tylu wspaniałych, polskich kucharzy jak choćby Ewa Wachowicz, Makłowicz, Kuroń, Hanna Szymanderska. No ale tak, cudze chwalicie...<br />Pozdrawiam:)złodziejka przysmakówhttps://www.blogger.com/profile/06835765594632388629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post-41502272441581276622011-08-19T19:45:31.317+02:002011-08-19T19:45:31.317+02:00muszę przyznać, że pierwszy raz widzę, żeby cukini...muszę przyznać, że pierwszy raz widzę, żeby cukinia była dublowana i szła też na wierzch ciasta. Bardzo ciekawy przepis. A na tak miłe słowa o mojej akcji aż się zarumieniłam... dzięki za super przepis :)chantelhttps://www.blogger.com/profile/03606173779556233120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5888183470000625306.post-70817469300824595382011-08-19T19:07:57.160+02:002011-08-19T19:07:57.160+02:00Fajne ciacho :)
Pozdrawiam ciepło i życzę miłego...Fajne ciacho :) <br /><br />Pozdrawiam ciepło i życzę miłego weekendu :)kasiaaaa24https://www.blogger.com/profile/10656970880141919313noreply@blogger.com