Gryczane Kluseczki z Tofu
Składniki:
- 2 szklanki mąki gryczanej,
- ciepła woda,
- 1 kostka wędzonego tofu,
- 200 ml tomatery (wysmażonych pomidorów),
- 1 duży pęczek koperku,
- sól do smaku
Wykonanie:
Do mąki stopniowo dodałam, szczyptę soli, wodę i mieszałam do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany. Nabierałam ciasto na łyżkę i zsuwałam do gotującej się, osolonej wody. Po wypłynięciu kluseczek na powierzchnię gotowałam jeszcze około 3 minut, odcedziłam.
Na patelnię wlałam tomaterę, podgrzałam, wrzuciłam do niej kluski, posiekany koperek i pokruszone tofu. Pogotowałam chwilę dla lepszego połączenia smaków. I ... można wsuwać :)
Podobne:
Gryczane Ciasto z Figami |
nie wygląda apetycznie ale pewnie wspaniale smakuje
OdpowiedzUsuń