Muffinki z Mandarynki
Składniki: 
- 300 g obranych cząstek manadrynek,
 - (im dokładniej obierzecie je z albedo, czyli białych skórek, tym mniej goryczki w ciastkach),
 - 400 g mąki pszennej typ 405,
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
 - 200 g cukru,
 - 2 jajka,
 - 40 g masła,
 - + 2 obrane mandarynki
 
Wykonanie: 
              Mandarynki zblendowałam na luźne puree. Jajka zmiksowałam z rozpuszczonym i przestudzonym masłem oraz cukrem, dodałam pulpę owocową i, cały czas miksując na niskich obrotach, po 1 łyżce dodawałam mieszaninę mąki z proszkiem do pieczenia. 
              Rozlałam ciasto do papilotek. Na każdej babeczce ułożyłam dodatkową cząstkę mandarynki. Piekłam około 20 minut w 180 stopniach.  
Podobne:
![]()  | 
| Muffinki Czekoladowo-Bananowe | 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz