Uświadomiłam sobie ostatnio, że moja nieobecność tutaj brała się nie tylko z braku czasu. Ale też z tego, że nauczyłam się gotować tak prosto i tak szybko, że opisywanie tego wydawało mi się...niepotrzebne. Trzy składniki i 15 minut roboty, to w wiecznym niedoczasie idealny przepis na obiad. Ty też tak masz? Jeżeli tak, to ten przepis na rybę będzie idealny. Ja użyłam dorsza, ale właściwie sprawdzi się każda ryba. Prościej i szybciej chyba już się nie da. Ja podałam ją z ziemniaczanym puree i fasolką szparagową. Ale można też szybciej, na przykład z makaronem albo ryżem. Też będzie super. Może to danie nie wygląda, ale smakuje fantastycznie. W rybie nie ma nic niezwykłego. Sekretem tego dania jest sos, który powstaje ze zwykłego zmieszania dwóch składników. Spróbuj!
Składniki:
- 2 średniej wielkości filety z dorsza lub innej ryby,
- sól, pieprz,
- olej lub masło klarowane do smażenia,
- 150 g gęstej śmietany 12%,
- 2 łyżeczki musztardy miodowej,
- odrobina soku z cytryny,
- koperek do posypania,
- 2 jajka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz