Z niewielkimi modyfikacjami jest to przepis Marthy Stewart.
Muffiny Jagodowe
Składniki:
- 1 łyżka proszku do pieczenia,
 - szczypta soli,
 - 3 szklanki mąki,
 - 150 g masła,
 - 1 1/4 szklanki cukru,
 - 1 cukier waniliowy,
 - 2 jajka,
 - 250 ml mleka,
 - 3 szklanki jagód
 
Wykonanie:
Masło utarłam w mikserze z cukrem, solą i cukrem waniliowym na puszysty krem, dodałam jajka. Gdy powstała gładka masa naprzemiennie dodawałam zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i mleko. Na końcu, już ręcznie wmieszałam do ciasta jagody. Nakładałam do papilotek ciasta prawie po górną krawędź, każdą muffinkę posypywałam cynamonową kruszonką i w formie na muffiny piekłam 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Cynamonowa Kruszonka
- 75 g masła,
 - 1 szklanka mąki,
 - szczypta soli
 - 1 płaska łyżeczka cynamonu
 
Wykonanie:
Roztopiłam masło, po lekkim przestudzeniu zalałam nim zmieszane suche składniki, szybko wyrobiłam palcami aż zaczęły powstawać grudki i wstawiłam na godzinę do lodówki.
S m a c z n e g o !



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz