Kasza Jaglana Z Grzybami
Składniki:1 filiżanka kaszy jaglanej,
3 filiżanki porządnie doprawionego bulionu,
200 g grzybów (tutaj akurat użyłam kurek, ale nadadzą się nawet zwykłe pieczarki albo boczniaki),
2 łyżki klarowanego masła,
1/2 cebuli,
duża garść koperku,
sól i pieprz do smaku,
Wykonanie:
Grzyby pokroiłam i podsmażyłam na maśle z cebulką.
Kaszę wrzuciłam do gorącego bulionu i od czasu do czasu mieszając gotowałam do zgęstnienia. Do gotowej kaszy wrzuciłam koperek, grzyby i wymieszałam. Gotowe.
Kotlety z Kaszy Jaglanej
Gotową kaszę można zawinąć w kapustę i przerobić na gołąbki, takie jak tutaj:
Ale ... można też po ugotowaniu kaszę rozetrzeć końcówką do rozcierania dziecięcych zupek, zmieszać z 2 jajkami i dopiero wtedy z usmażonymi grzybami, a następnie panierować w tartej bułce albo otrębach i smażyć jak kotlety. W tym wydaniu zamiast koperku dobrze użyć grubego szczypioru od dymki. I to jest właśnie moja ulubiona wersja!
Podobne:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz