piątek, 7 listopada 2014

Serowa Owsianka z Piekarnika

Wczoraj było o chlebie i kanapkach. Dziś pozwolę sobie pozostać jeszcze w śniadaniowych klimatach. Tym razem będzie owsianka, chociaż trochę nietypowa, bo pieczona i połączona z sernikiem. W takiej formie robi się zjadliwa nawet dla tych, który normalnie nie tkną owsianki za skarby świata i jestem tego najlepszym dowodem. Tutaj zamieszczam zdjęcia jeszcze z letniej wersji z malinami i jagodami, ale jesienna, z jabłkami i cynamonem smakuje mi chyba jeszcze bardziej. 

Serowa Owsianka z Piekarnika*




Składniki:

250 g twarogu śmietankowego,
3 łyżki miodu,
2 jajka,
4 łyżki jogurtu greckiego,
1 szklanka płatków owsianych,
1 szklanka owoców,



Wykonanie:

Ser zmiksowałam z miodem i jajkami. Dodałam jogurt, płatki, owoce i wymieszałam. Przełożyłam do niedużych foremek i piekłam ok. 30 minut w 180 stopniach, podawałam jeszcze ciepłe, z dodatkiem jogurtu naturalnego i delikatnie oprószone cukrem pudrem. 

Podobne

*Oryginalny przepis znalazłam na blogu Filozofia Smaku

4 komentarze: