Śniadaniowe Tortille
Składniki:
- 4 ulubione tortille,
- solidna garść roszponki,
- 12 plastrów żółtego sera,
- 12 plastrów wędliny drobiowej,
- 2 spore, czerwone papryki
Wykonanie:
Paprykę pokroiłam na ćwiartki i wycięłam ze środka białą błonkę. Ułożyłam na papierze do pieczenia skórką do góry i razem z blachą włożyłam do rozgrzanego do 250 stopni piekarnika z funkcją grilla. Trzymałam w nim paprykę tak długo, aż skórka całkowicie się zwęgliła. Dopiero wtedy zdjęłam je z blachy i szybko przełożyłam do foliowego woreczka. Po kwadransie zdjęłam z papryki spaloną skórkę i pokroiłam ją w paseczki.
Na brzegu każdej tortilli rozłożyłam obok siebie po 3 plasterki sera, na nich wędlinę i roszponkę, a na końcu paprykę. Zwinęłam w ruloniki i pod lekkim skosem poprzekrawałam na połówki.
Podobne:
Tortille Eizy |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz