Lekka Tajska Zupa z Cukinią *
Składniki:
1 łyżka oleju rzepakowego,
1 puszka mleka kokosowego light,
sok i skórka otarta z 1 limonki,
1 łyżka miodu,
1 cukinia,
200 g mrożonych różyczek brokułu,
kawałek świeżego imbiru o długości kciuka,
1 łyżeczka ostrej papryki proszku,
2 łyżeczki curry w proszku,
sól do smaku ( u mnie zawsze różowa, himalajska)
Wykonanie:
Na oleju podgrzałam paprykę w proszku i starty imbir uważając, by się nie przypaliły. Po chwili dodałam curry i wlałam mleko kokosowe. Dodałam sok i skórkę z limonki, sól i miód. Następnie wrzuciłam plasterki cukinii i brokułowe różyczki. Gotowałam do miękkości.
Podobne:
Zalewajka |
* Przepis lekko zmodyfikowany na podstawie książki Karoliny Kopocz i Macieja Szaciłło "Karolina na detoksie".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz