Tofu pieczone w rozmarynie
(porcja dla 2 osób)Składniki:
- 180 g naturalnego tofu,
 - 4 łyżki sosu sojowego,
 - 1 łyżka miodu,
 - 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu,
 - 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu,
 - 1 łyżka oleju rzepakowego,
 
Wykonanie:
Kostkę tofu pokroiłam na 8 podłużnych plasterków. Sos sojowy zmieszałam z olejem, miodem i przyprawami. Obtoczyłam ser w marynacie, zawinęłam szczelnie w papier do pieczenia i piekłam 25 minut w 200 stopniach.
Podobne:

Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie. 
OdpowiedzUsuńPolecam wersję tofu w bułce – czyli TOFUBAB. Smakuje pysznie.
Zapraszam na mój blog: http://tafubab.blogspot.com/