Chrupiąca Sałata z Migdałami
Składniki:
60 g roszponki,
50 g migdałów,
50 g płatków migdałowych
Składniki sosu:
1 łyżka miodu,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżka dobrej oliwy lub oleju z pierwszego tłoczenia
Wykonanie:
Migdały sparzyłam wrzątkiem i jeszcze gorące obrałam ze skórek (jeżeli wystygną będą obierać się znacznie trudniej). Obrane migdały ponownie zalałam ciepłą wodą i odstawiłam na noc.
Płatki migdałowe uprażyłam na suchej patelni, zalałam wymieszanym w słoiczku dressingem i dobrze wymieszałam.
Dla wielbicieli migdałów:
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńKomentarz został usunięty, ponieważ zawierał treści reklamowe. W Chatce nigdy reklam nie było, nie ma i nie będzie. Dotyczy to również konkursopodobnych form reklamy.
Usuń